Knedlíky z domácí pekárny

Výroba houskových knedlíků byla vždy pro začínající hospodyňky těžkým oříškem! Dnes je tomu však jinak, s pomocí domácí pekárny ETA jde vše jak po másle. Chcete si pochutnat na typicky českém pokrmu Knedlu vepřu zelu? Udělat si domácí houskový knedlík, je pro vás nadlidský úkol? Zkuste to s  domácí pekárnou a uvidíte, jak je to jednoduché.

Základní suroviny pro výrobu jakéhokoliv druhu knedlíku nasypeme do pekárny necháme uhnětat a vykynout. Těsto vytvarujeme do tvaru šišky a následně vaříme v osolené vodě či páře. Díky domácí pekárně vytvoříte knedlíky podle momentální chutě od klasických houskových až po jahlové knedlíky.

Houskový knedlík:

  • Potřebujeme: 150 ml mléka, 150 ml vody, 1 vejce, 1/2 kg hrubé mouky, 1/3 kostky čerstvého droždí, 1,5 lžičky soli, 2 rohlíky pokrájené na kostičky
  • Příprava: Suroviny dáme do pekárny, tak jak jdou za sebou. Zapneme program kynuté těsto. Těsně před kynutím přidáme rohlíky a necháme vykynout. Poté těsto vyjmeme z pekárny, uděláme knedlíky a vaříme z každé strany 10 minut ve vroucí osolené vodě. Celkem 20 minut. Né víc, jinak se převaří a srazí se! Po vyndání propícháme špejlí, aby se nesrazily a potřeme olejem. Poté nakrájíme na plátky a podáváme. Z této dávky jsou 2 velké nebo 3 střední knedlíky.

Chcete ochutnat houskový knedlík podle tohoto receptu? Kupte si domácí pekárnu ETA Duplica Vital a na domácím houskovém knedlíku si pochutná celá rodina.