Mazanec z domácí pekárny

Mazanec, či jak říkají naše babičky "velikonoční bochník", pečeme většinou na Velikonoce. Nezaměnitelná chuť sladkého žlutého těsta, vyvolává pocit slavnosti a výjimečnosti. Mazanec
je výborným zpestřením snídaně, především pro děti, které sladkou snídaní nepohrdnou. Přidáním rozinek, mandlí, či kandovaného ovoce potěšíte malé i velké. 

Mazanec:

  • 500g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 100g Hery
  • 100g cukru (krupice)
  • 25g čerstvého droždí
  • trochu citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • cca 80g rozinek.

Příprava: Suroviny dáme do pekárny - začneme mlékem, pak už na pořadí nezáleží. Žloutek vidličkou mírně rozšleháme a Heru předem rozpustíme na plotně. Rozinky přidáváme až po zvukovém signálu na přidání ingrediencí. Nastavíme program klasik, propečení středně.

Máte rádi sladké snídaně? Pochutnejte si na vynikajících mazancích s pomocí domácí pekárny ETA Duplica Vital.