Sekaná z domácí pekárny

Sekanou lze vyrobit z jakéhokoliv druhu mletého masa. Existují však i bezmasé sekané jako např. sekaná mrkvová. Tuto sekanou děláme stějně jako masovou, pouze místo masa se přidá mrkev a raději více strouhanky, též více osolíme a okořeníme.

Sekaná:

  • 1 kg mletého mix masa
  • 2 vejce
  • hrst majoránky
  • pepř
  • sůl
  • 4 větší stroužky česneku
  • 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje
  • 2 - 3 PL strouhanky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL bramboráku v prášku (nemusí být)

Příprava: Vše v míse smícháme, když je směs řídká přidáme trochu strouhanky. Jestliže je moc husté, přídáme trochu oleje.Dáme do pekárny, program pečení. Vyklopíme z formy a neotáčíme. Peče se asi 1 hodinu 20 minut.

Chcete si pochutnat na téměř bezpracných a vynikajících sekaných? Pořiďte si domácí pekárnu ETA Duplica Vital a budete se olizovat až za ušima.